Kdyby zvířata dovedla mluvit, pes by byl výřečný chlapík, zatímco kočka by byla graciézní dáma se vzácným darem nikdy toho neříkat příliš mnoho. (Mark Twain)

Kdyby bylo možné zkřížit člověka s kočkou, pak by byl mnohem dokonalejší. Jen kočka by si značně pohoršila. Mark Twain

Uvážíme-li kvalitu kočičí čistoty, přítulnosti, trpělivosti, důstojnosti a odvahy, které jsou kočkám vlastní - ptám se vás, kolik z nás by dokázalo být kočkou?“ Fernand Mery

Hejk

- ryba jenž snad ani kosti nemá...jen páteř...Porce hejka jsem omyla osušila, sůl, bílý pepř, trochu domácí vegety , poprášila hladkou moukou, a protáhla našlehaným bílkem, rychle osmahla na lžíci másla se lžičkou oleje .Dál obloha jak je vidno na obrázku - celá záležitost zabrala necelou půl hodinku mého času

Sumeček


Oblíbený pro rychlou přípravu a neobsahující kosti..záleží dost na ceně a tím kvalitě- abychom po rozmrazení z něj neměli jen 50% ..
Tento je připravený za 200 gr ryby a na 30gr másla - rychle opečený a zalitý rozšlehaným vajíčkem, krátce zapečemo pod pokličkou...zeleninová obloha dle sezony..

Sumeček po Veronsku

400gr sumečka Pangase, 150gr cibule / bílá i červená- asi 3 malé / česnek - půl hlavičky- 30 gr, rajčata -4 menší -200gr,máslo 20 gr,mléko 1dcl, vejce 1ks, sýr tvrdý 70gr,koření : sůl, bílý pepř, paprika mletá,suš.chilli papričky, sušená nebo čerstvá petrž.nať nebo libeček - nebo obojí Do tence vymazané zapékací misky dáme na půl kolečka nakrájenou cibuli,rajčata, a položíme 4 porce okořeněné ryby,rybí porce zasypeme druhou částí cibule a rajčat a taky česneku krájeného na plátečky a vložíme do trouby na horkovzduch při 180 st.C- zapečeme asi 15 min.pak ztlumíme na 150stC - zalijeme mlékem v němž jsme rozšlehaly vejce, posypeme jemně strouhaným sýrem a necháme opět zapéct asi 15-20 min.Z tohoto množství jsou 4 porce- 3.830kj - 1 porce -957 kj

Sumeček se špenátovou omeletkou

120 gr sumečka,hrst mladých špenátových lístků, 1/2 vejce,1KL oleje, koření, zelenina sezonní - dle výběru a chuti
PostupSumečka okořeníme a rychle osmahneme na jemně tukem potřené pánvi.Hrst mladých špenátových lístků rychle spaříme, párkrát překrojíme, a naplníme omeletku - připravenou z rozšlehaného vajíčka.To umíme každá..Je to rychlé, je to zdravé,zkrátka to pravé..
Rychlý hejk

Rychlý hejk

Rybička výborné chuti, a finančně velmi dostupná nám všem
Sumeček

Sumeček

rychle a snadno
Sumeček

Sumeček

po Veronsku
Sumeček po Ver.

Sumeček po Ver.

a hotovo
Sumeček po Ver

Sumeček po Ver

ke stolu - prosím
Zdravý sumeček

Zdravý sumeček

Sumeček se špenát.omeletkou
Bůh stvořil domácí kočku, aby lidstvo mohlo mít radost z hlazení tygra.
Fernard Méry, francouzský spisovatel
Víte, na čem dobře drží kočičí chlupy? Na všem.
Bůh stvořil veterinu, aby udržovala kočku zdravou a člověka na mizině.
Zápatí stránek
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one