Kdyby zvířata dovedla mluvit, pes by byl výřečný chlapík, zatímco kočka by byla graciézní dáma se vzácným darem nikdy toho neříkat příliš mnoho. (Mark Twain)

Kdyby bylo možné zkřížit člověka s kočkou, pak by byl mnohem dokonalejší. Jen kočka by si značně pohoršila. Mark Twain

Uvážíme-li kvalitu kočičí čistoty, přítulnosti, trpělivosti, důstojnosti a odvahy, které jsou kočkám vlastní - ptám se vás, kolik z nás by dokázalo být kočkou?“ Fernand Mery

Bramborový salát a kuřecí řízek

Klasika- recept netřeba...nebo jo ?

Vepřo,knedlo, zelo

Moravský vrabec, knedlík bramborový se zelenými natěmi / něco pro zdraví...chi chi ../chlupaté knedlíky, knedlik houskový a kysané zelí..hmmm- "těžká klasika"

Řízek mistra uzenáře

Suroviny - 4 porce - 2 velká nebo 4 malá králičí zadní stehna,100 gr uzeného masa, sůl, pepř, ml.paprika , česnek, 2 vejce na obalení, hladká mouky strouhanka, olej na smažení : postupKráličí stehna omyjeme, odblaníme - co jde - vykostíme, pokusíme se rozříznout na tenčí plátky, naklepeme, okořeníme - solí, bílým pepřem / používám ho téměř všude místo černého/ ml.paprikou a čerstvým drceným nebo sušeným česnekem.Dovnitř plátků vložíme špalíček uzené krkovice nebo libovějšího uzeného bůčku, zavineme, spíchneme kovovou jehlicí, obalíme v klasickém trojobalu- hladká mouka, rozšlehaná vejce, strouhanka- smažíme zvolna asi 15 minut- je dobré osmažené závitky ještě vložit do litin.kastrolu nebo simaxové mísy a dát do vyhřáté trouby asi na 15-20 minut.Podáváme s různě upravenými brambory, salátem apod.

Chutný králík

Jídlo je připravené v pomalém hrnci
ReceptKráličí stehna a hřbety jsem prošpikovala dobrou domácí uzenou slaninou, osolila, maličko opepřila bílým pepřem, posypala drceným kmínem, zaprášila mletou červenou paprikou, potřela drceným česnekem- přidala jednu uzenou vepř.kost a čtvrt uzeného kuřete, přidala dvě nakrájené cibule a pomalila 5 hod. Je to vynikající..Chlapi ho jedli s knedlíkem a se zelím, já si k němu dala vařené brambory
Česká klasika?

Česká klasika?

Salát a řízek,no..
Tak kdo si dá?

Tak kdo si dá?

Těžká klasika
Řízek

Řízek

Řízek

Řízek

Řízek

Řízek

řízek

řízek

řízek

řízek

řízek

řízek

Řízek uz mistra

Řízek uz mistra

Řízek mistra uzenáře
Králík v Pom.Hr

Králík v Pom.Hr

Pečený králík v pomalém hrnci
Bůh stvořil domácí kočku, aby lidstvo mohlo mít radost z hlazení tygra.
Fernard Méry, francouzský spisovatel
Víte, na čem dobře drží kočičí chlupy? Na všem.
Bůh stvořil veterinu, aby udržovala kočku zdravou a člověka na mizině.
Zápatí stránek
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one