Kdyby zvířata dovedla mluvit, pes by byl výřečný chlapík, zatímco kočka by byla graciézní dáma se vzácným darem nikdy toho neříkat příliš mnoho. (Mark Twain)

Kdyby bylo možné zkřížit člověka s kočkou, pak by byl mnohem dokonalejší. Jen kočka by si značně pohoršila. Mark Twain

Uvážíme-li kvalitu kočičí čistoty, přítulnosti, trpělivosti, důstojnosti a odvahy, které jsou kočkám vlastní - ptám se vás, kolik z nás by dokázalo být kočkou?“ Fernand Mery

Sušenky Krásné ráno- celozrnné
Těsto jsem zadělávala v pekárně na program - těsto/ ale pekárna není podmínkou - na vále ho vypracujete zrovna tak - jen v té pekárně to je bez práce /- nechala umíchat a asi 20minut v pekárně dál nahřát a odpočinout.Pak jsem vyvalovala přes mikroten, chce to trochu trpělivosti, těsto se na okrajích " třepí" ale jsou vážně SUPR.A teď můj recept : Ovesné vločky 80 gr / napřed jsem je do růžova opražila a pak pomlela - rozmixovala/ 40 gr pšenič.otrub,40 gr kukuř.škrob,80 gr hladké mouky,60 gr plnohodn.pšeničné mouky, 40 gr třtinový cukr, 2PL medu,100 gr másla / dala jsem na půl hera a máslo 50 na 50/1KL mleté skořice, špetka soli, 1PL oliv.oleje,1 malé vejce, půl KL sody..Tak doufám že jsem nic nevynechala. Pekla jsem na 180 st.C - asi 8-10 minut.Z těsta bylo asi 35 ks sušenek, vyvalovala jsem na tloušťku 5-7 mm- nedělejte tenčí- trhaly by se.Pokud vás zajímá kalorická hodnota - tak jako mě- tak jedna sušenka o váze 12-15 gr má 169kj...!!!
Sušky -celozrnky Těší se u nás velké oblibě - teda já je jím za všech nejvíc - kalorie-nepočítaje...Už jsem je pekla několikrát - jednou jsem dala tuk - jen máslo 100 gr- byly jemnější, podruhé jsem do těsta přidala 2 káv.lžičky kakaa- sušenky jsou sušší...he ..he... ale křupavé a zase -jen moooc dobrééé..
Sušenky celozrn

Sušenky celozrn

Krásné ráno
Krásné ráno

Krásné ráno

Výborné sušenky
Bůh stvořil domácí kočku, aby lidstvo mohlo mít radost z hlazení tygra.
Fernard Méry, francouzský spisovatel
Víte, na čem dobře drží kočičí chlupy? Na všem.
Bůh stvořil veterinu, aby udržovala kočku zdravou a člověka na mizině.
Zápatí stránek
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one