Kdyby zvířata dovedla mluvit, pes by byl výřečný chlapík, zatímco kočka by byla graciézní dáma se vzácným darem nikdy toho neříkat příliš mnoho. (Mark Twain)

Kdyby bylo možné zkřížit člověka s kočkou, pak by byl mnohem dokonalejší. Jen kočka by si značně pohoršila. Mark Twain

Uvážíme-li kvalitu kočičí čistoty, přítulnosti, trpělivosti, důstojnosti a odvahy, které jsou kočkám vlastní - ptám se vás, kolik z nás by dokázalo být kočkou?“ Fernand Mery

Tuhle roládu jsem zkoukla v časopise Knihovnička receptů..který jsem pak marně doma hledala, tak jsem tu roládu dělala podle svého a částečně co jsem si pamatovala: tak tady je recept-- 4 vejce, 4 PL- cukru krystal,3PL vařící vody,3PL polohr.mouky, tuk a mouka na vymazání plechu. Dále : asi 300 gr rybízové marmelády,5cl rumu,příchu't punčová nebo grittková,4dcl cukrového sirupu,citr.šťáva Postup: Žloutky šleháme s cukrem a horkou vodou do pěny, pak postupně a lehce vmícháme polohr.mouku a sníh z bílků.Rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme asi na 180 st.C - 8-10 minut- do světlerůžova. Dříve však - než pečeme piškot.těsto- si připravíme marmeládu - kterou si naředíme trochou horké vody na řidší kašičku a nachystáme si cukrový sirup.Do 2 dcl sirupu nalijeme panáka rumu a šťávu z půlky citronu, do druhého 2dcl cukr.sirupu vešleháme asi 2 PL rybíz.marmelády, / příp.malinko dobarvíme červeným potr.barvivem, a dáme asi 2KL punčové nebo grit.příchutě, popř.dáme panáčka čisté grittky..Po upečení plátu, roládu rychle potřeme rybízovou marm. a stáčíme..Každý ohyb při stáčení střídavě poléváme rumovým a pak zase červeným sirupem. Do obou ochucených sirupů přidávám asi 0,5 cl rozpuštěné želatiy..do piškotového plátu dobře vsákne a po vychlazení rolády krásně podrží tvar vrstev.To vychladnutí rolády, potřeme rumovou polevvou, nebo ji zabalíme do tenkého plátu z marcipánu, fondánu nebo jiné potahové hmoty/ Wi, pasta Dáma - decor/a nebo třeba jen pocukrujeme..Zdobíme dle fantazie.Cukrový sirup Já si ho dělám dopředu - a to tak že vařím 1litr vody a 1kg cukru krystal na celkové množství asi 8dcl..Uchovávám ho v litr.láhvi- nezkazí se a mám ho vždy po ruce
Punčová roláda

Punčová roláda

inspirace - Knihovnička receptů
Punčová roláda

Punčová roláda

Tato roláda má červenou vrstvu obarvenou sirupemMalina z červené řepy..Výborná šťávička
Bůh stvořil domácí kočku, aby lidstvo mohlo mít radost z hlazení tygra.
Fernard Méry, francouzský spisovatel
Víte, na čem dobře drží kočičí chlupy? Na všem.
Bůh stvořil veterinu, aby udržovala kočku zdravou a člověka na mizině.
Zápatí stránek
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one