Kdyby zvířata dovedla mluvit, pes by byl výřečný chlapík, zatímco kočka by byla graciézní dáma se vzácným darem nikdy toho neříkat příliš mnoho. (Mark Twain)

Kdyby bylo možné zkřížit člověka s kočkou, pak by byl mnohem dokonalejší. Jen kočka by si značně pohoršila. Mark Twain

Uvážíme-li kvalitu kočičí čistoty, přítulnosti, trpělivosti, důstojnosti a odvahy, které jsou kočkám vlastní - ptám se vás, kolik z nás by dokázalo být kočkou?“ Fernand Mery

300 ml mléka,1 vejce do těsta +1 vejce na potření,necelá půlka kostky droždí,1KL medu /cukru/ 2 KL soli, 1KL drceného kmínu,1KL sušeného česneku,2PL bramb.kaše v prášku, 250 mouky pšeničné polohrubé,250 mouky pšeničné hladké, 200 gr jemně mletých škvarečků..Necháme kynout v pekárně na pr.těsto po vykynutí tvarujeme, necháme kynout opět na plechu asi 20-30 minut Pečeme ve vyhřáté troubě 10 min. na 200st.C dopékáme 20-25 min.na 180st.C

Škvarkové pečivo II

1,5dcl kefír,1,5dcl vody ve které jsme rozmočily 80 gr chleba,120 gr kvásku,20 gr droždí,1Pl medu,200gr jemně mletých škvarků,2 PL tekutého sádla,1 vejce + 1 vejce na potření,2KL soli,2PL bramb.kaše v prášku,400gr chlebové pšeničné, 100 gr žitné hladké / chlebové/2KL mletého kmínu.. Těsto po vykynutí zpracujeme do různých tvarů - škvarků jsem měla 300gr - ale 100 gr jsem naplnila do mřížkových čtverečků.Pečeme na 200 stC asi 10-15 minut dopékáme 15-20 min. na 180 stupních
škvarkové hous.

škvarkové hous.

škvark.bagety

škvark.bagety

škvark.pečivoII

škvark.pečivoII

škvark.pečivoII-různé tvary
škarkové

škarkové

dnes rohlíky..
Bůh stvořil domácí kočku, aby lidstvo mohlo mít radost z hlazení tygra.
Fernard Méry, francouzský spisovatel
Víte, na čem dobře drží kočičí chlupy? Na všem.
Bůh stvořil veterinu, aby udržovala kočku zdravou a člověka na mizině.
Zápatí stránek
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one